Incepand cu data de 8 iunie, craiovenii vor putea circula si testa timp de o săptămână cu un autobuz electric produs de firma Solaris Urbino 12 din Polonia, care o capacitate de aproximativ 70 de pasageri, dintre care 30 pe scaune, (16 pasageri cu acces direct de pe podea, plus 40 pasageri în picioare).
Primul traseu alocat a fost ales traseul 9, Craiovița – Metro, dupa ce autobuzul a fost prezentat de către reprezentanții Solaris, la sediul RAT Craiova SRL, societatea care administrează transportul public din orașul nostru.
Partea din spate a autobuzului electric poate fi configurată în numeroase moduri, iar dacă se optează pentru un pachet mai mic de baterii şi, eventual, montat pe acoperiş, atunci în spate se poate face suficient spaţiu pentru călători.
Acesta are o autonomie de 200 km, este echipat cu punte motoare ZF, cu transmisie integrata, iar puterea motoare a autobuzului este de 240 kW.
Autobuzul detine sistem de climatizare, rampă de urcare pentru cărucioare şi este destul de silenţios.
Preţul acestui vehicul de transport persoane se ridică la suma de 450.000 de euro.
Nu mai ramane decat ca persoanele care vor călătorii cu acest mijloc de transport sa declare că autobuzul electric le satisface cerintele.